bron: CDA Katwijk FB.

 

De officiële opening van dagbesteding Keuringsdienst de goerie stond vanmiddag op het programma. Na een jaar succesvol draaien en een flinke groei van deze dagbestedingsgroep van Woonzorgpark Willem van den Bergh - 's Heeren Loo, was het tijd voor een feestje.

Ons raadslid Irene van der Plas nam een kijkje en hoorde het succesverhaal van deze groep die werkt vanaf IJsbaan de Goerie. De jongeren van Keuringsdienst de Goerie werken op allerlei manieren mee in de maatschappij. ...Vanuit deze werkplek hebben ze klussen voor de Krb Noordpost, Stichting De Brug, Strandpaviljoen Willy Noord, Gemeente Katwijk en doen ze het beheer, de schoonmaak en het onderhoud van IJsbaan de Goerie, houden de mountainbikebaan bij, verzorgen een patatje Goerie voor de ouderen van De Duinrand en werken onder andere aan het groen onderhoud en sociaal verbinden.

"Het voelt hier op de Goerie goed", zei begeleider Kees de Mol, "en de deelnemers hebben hier een fijne plek om zich nuttig te maken en waardevol te zijn."

Wij juichen als CDA dit soort initiatieven toe. Vitaler kan een sportvereniging niet zijn, multifunctioneler kan een accommodatie niet gebruikt worden en meer maatwerk kan er niet zijn om de deelnemers van de Keuringsdienst de goerie vijf dagen per week mee te laten doen in de samenleving.
Meer info: https://www.keuringsdienstdegoerie.nl/

Bron CU Katwijk FB:

 

Vandaag mocht een afvaardiging van ChristenUnie Katwijk aanwezig zijn bij de officiële opening van de dagbesteding 'keuringsdienst de Goerie'. Een voorbeeld van participatie van mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers houden zich bezig met diverse maatschappelijke bezigheden zoals: Samenwerking met stichting 'de Brug', het schoonhouden van de watering en het park tussen de Goerie en de Roversbrug, werkzaamheden voor strandpaviljoen 'Willy Noord', patat bakken v...oor mensen in de Driehoek en Duinrand, schoonmaken bij de KRB, broodverkoop in samenwerking met bakker den Dulk, samenwerking met het Welzijnskwartier enz. En er zijn nog meer samenwerkingsverbanden op komst. Initiatiefnemer Kees de Mol noemde tijdens zijn speech dat het hier gaat om echte integratie en dat de relaties belangrijker zijn dan de taakgerichtheid. Manager Henk van der Meij gaf de kracht van het team aan door een aantal steekwoorden. Creatief, bedrijfsmatig, innovatief, samenwerking, gelijkwaardigheid, gemoedelijkheid, humor en reflectie. Lovende woorden met de nadruk op 'geen woorden maar daden'. Uiteindelijk samengevat door 1 woord die staat voor alle mensen die hier aan het werk zijn 'Trots'!