Keuringsdienst de Goerie is een onderdeel van ‘s Heeren Loo. Een zogenoemde dagbesteding voor deelnemers die graag mee willen doen in de maatschappij.

 

In het clubhuis van ijsclub Voorwaarts is tegenwoordig altijd beweging. Naast de activiteiten die daar al gaande waren zijn wij nu ook al dik 3 jaar actief in onze huidige vorm.

Eind 2017 is naast de Keuringsdienst ook dagbesteding de Goerie actief geworden. En wat begon als een vrijdagje, is nu al een tijdje een volle week geworden.

Dagelijks zijn er tussen de 9 en 12 deelnemers aanwezig die allemaal op hun eigen wijze mee doen aan de dagelijkse klussen. 

De Keuringsdienst is al een tijdje langer bezig. Zoals de naam al doet vermoeden, keuren Bert en Tim met hun club de buitenhuizen, en zorgen ze dat veiligheid gegarandeerd is.

De Goerie is sinds dec 2017 in beweging gekomen. Een willekeur aan klussen bedekt de wekelijkse agenda. Zo veel mogelijk verschillend om sleur te voorkomen, maar het regelmatige terugkeren maakt het overzichtelijk. Een greep uit wat we doen.

 

ijsclub Voorwaarts: We onderhouden het clubhuis, het terrein en de groenvoorziening er om heen. Het mountainbike parcour houden we blad en tak vrij.

Willy Noord: In het strandpaviljoenen seizoen zijn we werkzaam bij Willy Noord. Bij de wissel van toeristen in de strandhuisjes op vrijdag en maandag, zorgen wij dat het netjes is, goed begaanbaar en opgeruimd.

De Brug verslavingszorg: Die hebben flink wat groen, en dat onderhouden wij 1 ochtend in de week.

Patatje Goerie: Elke eerste vrijdag organiseren we een bijeenkomst voor de aanpalende bejaarden/senioren woningen. Gezellig samenkomen onder het genot van een patatje, snack en wat te drinken.

Gemeente: Voor de gemeente houden we het park tussen de goerie en de N206 langs de Rijn vrij van zwerfafval. Zo ook het Scum terrein rondom de skatebaan en parkeerplaats.

Vergaderingen: Het clubhuis is een mooie lokatie voor vergaderingen of teamdagen. Langszaam weten ze ons te vinden. Wij regelen alles er om heen en maken de gewenste lunch.

En verder zijn er genoeg aanwaai klusjes waar wij best bij willen helpen. Bankstelletje hier, grofvuiltje daar, lunch voor op lokatie, fietsje ophalen, krb groenvoorziening, viskar, schoolpleinen, vv katwijk particuliere grasvelden...

 

Kortom, genoeg te doen voor de deelnemers om lekker bezig te zijn, en zich te mengen tussen het dagelijkse leven van alle dag... Werken EN kletsen graag. Zo doen wij dat...